Ax Men

 
 

Over

The Ax Men zijn terug en ze zijn groter, slechter en stoerder dan ooit. Het nieuwe seizoen gaat dieper het bos in, hoog de lucht in en zelfs diep de zee in, en volgt twee teams uit het vorige seizoen, samen met drie nieuwe bedrijven, die met elkaar de strijd aangaan om zoveel mogelijk hout te kappen in het gevaarlijkste kapseizoen.

Kleurrijke personages, veelal leden van houthakfamilies die stammen uit de tijd van de pioniers, spenderen al ruim honderd jaar hun dagen tussen de hoge bomen en krachtige machines, en ze brengen hun nachten door in buitenposten ver van de comforts van de beschaving. In Ax Men is hun opmerkelijke verhaal te zien, inclusief de geschiedenis van de houthakindustrie en hoe de technologie het leven van de huidige houthakkers heeft getransformeerd. Maar de strijd van mens tegen natuur blijft hetzelfde.

Dit seizoen volgt Ax Men twee van de grootste houthakbedrijven in Oregon van vorig jaar, J.M. Browning Logging in Astoria en Vermonia's Pihl Logging. Hun nieuwe concurrenten zijn drie bedrijven, die elk wat nieuws toevoegen. Rygaard Logging in Port Angeles, Washington, een vurig vader-zoon team; R&R Conner Aviation in Conner, Montana, die helikopters gebruikt voor een maximale productie; en S&S Aqua Logging in Aberdeen, Washington, een team van duikers die naar hout vissen in de meest verraderlijke wateren in de Pacific Northwest.

Gedurende twaalf afleveringen volgt Ax Men vijf houthakcrews tijdens een seizoen waarin wordt gevochten tegen technische problemen, meedogenloos weer en onvoorspelbaar terrein. We zien hoe houthakkers tegen de elementen vechten en het werk voortzetten waarmee hun vaders en grootvaders zijn begonnen. Ze bedwingen de laatste ruige gebieden in Amerika.

Gevaar is fulltime werk. Dat bewijzen deze dappere mannen die elke dag het hout proberen te hakken waarmee we aan dit land bouwen. Gebroken kabels, stammen die ervandoor gaan en messcherpe kettingzagen zijn enkele van de gevaren die hun levens dagelijks bedreigen. Zelfs nu nieuwe technologieën hun werk vergemakkelijken, draait het uiteindelijk toch om de taaiheid en volharding van de houthakkers. Alles kan fout gaan, en dat gebeurt ook. Niet iedereen zal het overleven, maar de overlevenden verdienen een plekje tussen de vele mannen die zichzelf 'Ax Men' noemen.

 
Ice Road Truckers
Ice Road Truckers

De koningin van de ice roads is terug.

Truck Yeah

Storage Wars
Storage Wars

Is dat het geluid van geld? Het is een gloednieuwe serie en de boxen worden steeds beter.

Meer weten

Mountain Men
Mountain Men

Hoe leeft een Mountain Man? Ontdek het zelf.

Meer informatie

GalleryLightboxDialog