Easter on History

 
 

Over

Op het belangrijkste feest van de christelijke kalender vieren gelovigen in de hele wereld de wederopstanding van Jezus. Maar Pasen is traditioneel ook het feest waarop velen eieren beschilderen en chocolade cadeau geven. Dit jaar neemt History u mee op een reis naar de vroege christentijd en ontdekt u hoe het Vaticaan van binnen uit werkt, opgegraven oude manuscripten en hoe het gezicht van Jezus er in werkelijkheid kan hebben uitgezien.

Kijk wat u allemaal kunt zien met Pasen...

Bekijk videoclip

Secret Access: The Vatican

Secret Access: The Vatican

Secret Access: The Vatican onthult hoe het Vaticaan van binnen uit werkt: van het geheime archief tot de Zwitserse Garde...

 Meer...

Secret Access: The Vatican onthult hoe het Vaticaan van binnen uit werkt: van het geheime archief tot de Zwitserse Garde, via een aantal verborgen schatten. We tonen wat er ligt er onder dit gebied van 0,45 km2, waar de uitgraving van de oude begraafplaats waar het Vaticaan op is gebouwd waardevolle voorwerpen prijsgeeft, waaronder de botten van Petrus zelf. Betreed het geheime Vaticaans archief - een serie zalen en bibliotheken waar de meest waardevolle historische documenten liggen. En maak kennis met de Vaticaanse beveiliging: de geavanceerde procedures en werkwijzes van de Zwitserse garde (het pauselijk elitekorps), de Vaticaanse en de Italiaanse politie, die samen de paus en het Vaticaan beschermen.

The Real Face of Jesus

The Real Face of Jesus

In April 2010, the Shroud of Turin was put on public display for the first time in 10 years. The Real Face Of Jesus? capitalizes on...

 Meer...

In April 2010, the Shroud of Turin was put on public display for the first time in 10 years. The Real Face Of Jesus? capitalizes on this event as new data reveals an astonishing, three-dimensional, sculpture-like figure embedded in the ancient cloth.

The special blends both science and religion into a coherent whole in a new effort to unlock the Shroud Of Turin's greatest mysteries. Using the principles of physics, today's digital technology, and the revolutionary CGI process pioneered in Stealing Lincoln's Body, The Real Face Of Jesus? brings that image to life. It will unveil the most accurate image ever seen of what many believe to be Jesus Christ...a startling, life-like composite of what Jesus looked like, from head to toe.

Jesus: The Lost 40 Days

Jesus: The Lost 40 Days

Volgens de Bijbel stond Jezus op uit de dood en wandelde hij 40 dagen over de aarde voordat hij ten hemel voer. Maar het...

 Meer...

Volgens de Bijbel stond Jezus op uit de dood en wandelde hij 40 dagen over de aarde voordat hij ten hemel voer. Maar het Nieuwe Testament vertelt weinig over dit fundamentele wonder van het christelijk geloof. Aan de hand van historische, technologische, wetenschappelijke en theologische instrumenten vertelt HISTORY dit onbekende verhaal. Herontdekte niet-Bijbelse bronnen, zoals het Evangelie van Thomas, het Evangelie van Maria Magdalena, de Geheime Openbaring van Johannes en de geschriften van de joodse historicus Josephus geven ongelooflijk veel informatie en details over deze schijnbaar verloren 40 dagen. Bevatten Jezus' woorden in deze oude manuscripten belangrijke lessen, die niet in het Nieuwe Testament zijn opgenomen? Computeranimaties van de gekruisigde Christus, die voor The Real Face of Jesus werden gereconstrueerd met behulp van de Lijkwade van Turijn, tonen de momenten dat Jezus na Zijn wederopstanding aan Zijn volgelingen verschijnt.

 
Ice Road Truckers
Ice Road Truckers

De koningin van de ice roads is terug.

Truck Yeah

Storage Wars
Storage Wars

Is dat het geluid van geld? Het is een gloednieuwe serie en de boxen worden steeds beter.

Meer weten

Mountain Men
Mountain Men

Hoe leeft een Mountain Man? Ontdek het zelf.

Meer informatie

GalleryLightboxDialog